Is detective Tin Tin nog geloofwaardig?

Is detective Tin Tin nog geloofwaardig?

De geloofwaardigheid van de media wordt door velen in twijfel getrokken anno 2021. Een grote groep van de bevolking zet grote vraagtekens bij de validiteit van wat er geschreven wordt en zoekt de waarheid liever in alternatieve feiten. Het nieuws van de NOS wordt als nep bestempeld, als een complot om de bevolking in toom te houden. Nu zelfs Lieke van Lexmond wartaal is begonnen uit te slaan door de bestorming van het Capitool te verbinden aan de stand van planeten, lijkt betrouwbare verslaggeving slechts een verre droom. Of de media nog te vertrouwen is, blijft de vraag. Dit fenomeen lijkt helaas ook de Heeren van Directus Calvatus niet over te slaan, nu detective Tin Tin onder vuur is komen te liggen.

Bij de afgelopen Dies werd over de app een grote portie aanstootgevende bestanden gestuurd. Hoewel ondergetekende daar normaal niet vies van is, was dit allerminst handig te noemen in een app waarvan de helft niet zit te wachten op dergelijke strapatsen. In een recente mail werd door detective Tin Tin aangegeven dat hij het belachelijk vond dat dit gebeurd was en een excuus van de daders wel op zijn plaats was. Hopelijk gaf zijn reactie stof om over na te denken, aldus Tin Tin in zijn mail. Echter bleek het sneeuwbal effect in te zijn geluid door laatstgenoemde. Het veroordelen van anderen is dan ook hypocrisie ten top, iets dat direct werd opgemerkt door andere Heeren. Een actie waar Grapperhaus trots op zou zijn. Als reactie op het felle commentaar kwam Tin Tin met het volgende statement: ‘Er zit een verschil in een keer iets doen en er consequent mee doorgaan’, wat wederom een zeer onhandige uitspraak is gebleken. Detective Tin Tin is degene die bij lawinegevaar gaat schreeuwen, maar vervolgens niet verantwoordelijk is omdat ‘ie niet eigenhandig alle sneeuw naar beneden heeft gebracht. Hij is degene die met een positieve corona test naar een feestje gaat, omdat hij daar immers niet direct in aanraking komt met ouderen. Ook komt hij niet binnen anderhalve meter van anderen, zij komen juist binnen zijn anderhalve meter.

Het eerder genoemde fenomeen lijkt hiermee ook Tin Tin te treffen, waar de betrouwbaarheid van zijn uitspraken en onderzoeken meer en meer in twijfel zullen worden getrokken. Hij is begonnen met het zagen van de steunpilaren van zijn geloofwaardigheid, waar hij jaren lang als verslaggever aan gebouwd heeft. Het fundament waarop zijn onderzoeken berustten wordt met mokerslagen onder zijn voeten weggeslagen, met een hamer die hij zelf hanteert. Laat ons allen hopen dat hij van deze tegenslag weet op te krabbelen.

Inmiddels heeft het welbekende mea culpa van detective Tin Tin geklonken, waarmee de zaak hopelijk is afgedaan.

Geef een reactie