Lijsttrekker gooit handdoek in de ring

Lijsttrekker gooit handdoek in de ring

Afgelopen weken zijn de eerste tekenen van een naderende winter te merken. De dagen worden korter en kouder. Een periode wordt ingeluid, die gecombineerd met de spanning van de huidige tijdsgeest, door velen als uitzichtloos wordt beschouwd. Een gevoel dat vele heren van Directus Calvatus erkennen en herkennen. Een gevoel dat wordt versterkt met het stoppen van een lijsttrekker.

Schluss. Finito. Abrupt was het einde van zijn campagne. Wat hem heeft gedreven tot een dergelijk besluit te komen blijft in het ongewisse. Het kan zijn dat hij ervoer dat het doel eindeloos ver weg leek, of juist opeens akelig dichtbij kwam. Misschien voelde hij te weinig druk om te presteren, of werd het hem juist opeens te heet onder de voeten. Misschien was het wel een combinatie van deze en andere factoren, het blijft helaas giswerk.

Lang was het traject dat reeds doorlopen was, dat met horten en stoten werd afgelegd. Met veel woorden wist hij weinig te presteren, waar hij veel commentaar op kreeg. Met een ietwat populistische inslag werd hierop gereageerd, wat hem slechts meer kritiek opleverde. De druk leek hierdoor alleen maar toe te nemen. Als je het in perspectief weet te plaatsen, valt het vaak allemaal wel mee. Echter is ook vaker gebleken dat relativeren moeilijk is in tijden van hoge druk, waarmee we helaas afscheid moeten nemen van een lijsttrekker.

Ondergetekende wenst Forum voor Democratie veel succes met het zoeken naar een opvolger van Thierry Baudet.

Geef een reactie