Heerendispuut voert nieuw klassement in

Heerendispuut voert nieuw klassement in

Sinds de oprichting van Heerendispuut Directus Calvatus staat één discussie vaak centraal: wie zuipt er te laf en wie titomt er wel goed door.  Simpelweg het aantal geconsumeerde glazen per aanwezige tellen kan vaak geen doorslag geven in deze discussie. Zo heeft de één zijn bouw mee, de ander nog weinig training gehad en zijn er ook al zogeheten ‘burgers’ die vers moeten zijn op werk de dag erna.

Onlangs kwam er vanuit onverwachte hoek inspiratie voor een passende oplossing voor deze oneindige discussie. Tijdens een clinic balletje slaan bij de door corona geteisterde Golf Club Driene werd de term ‘handicap’ uitgelegd. Dit is gebaseerd op het aantal slagen dat een speler ‘extra’ nodig heeft om 18 holes boven de ‘par’ te slaan van de bar. Deze handicap mag van de eindscore afgetrokken worden. Op deze manier kan Annie die d’r ballen steeds de sloot in jaagt toch nog een competitief potje doen tegen bijvoorbeeld Tiger Woods.

Deze regeling was dan ook de grondslag voor het opgestelde zogeheten ‘handicap klassement’. Met behulp hiervan kan in één keer besloten worden of een vertegenwoordiger dan wel senator die avond een ‘laffe borrelaar’ of juist zijn limieten aan t opzoeken is. De par is nu vervangen door 14 glazen (2 pitchers) en de handicap geeft aan hoeveel glazen de desbetreffende persoon gemiddeld boven of onder par zit. De handicap is gebaseerd op lichaamsbouw, zuipconditie, dagelijkse bezigheid en eventuele extra factoren.

Tinus
Handicap: -6 (Triple Condor)
Als iemand kan tanken als een oorlogsschip dan is het Turbo Tinus wel. Moet eigenlijk gaan afstuderen maar schijnt door z’n conditie niet meer brak te worden.

Bram
Handicap: -4 (Condor)
De MP van de club die maar al te graag het goeie voorbeeld geeft. Is goed in vorm maar heeft z’n lengte niet mee, als is hij hard op weg om deze verloren massa in de sportschool te compenseren.

Jorn
Handicap: -3 (Albatross)
Deze pizzabakker kan ook wel redelijk bakken vouwen. Valt niet erg op, maar staat toch altijd steady nog op de naborrel of waar het feest ook heen gegaan is.

Jasper
Handicap: -3 (Albatross)
Jasper zal het een worst wezen waar hij op het moment mee bezig is, hij zuipt wel door. Schijnt ooit in z’n eentje de hele Hardfest biervoorraad erdoorheen te hebben gejaagd.

Poepneus
Handicap: -2 (Eagle)
Verbaasde vriend en vijand door het nieuwe record aan vieze borrels te zetten op 9. Moet nog wat trainen met de grote jongens om echt de top te halen, maar is goed onderweg. Moet als bachelor student ook wel z’n beste beentje voortzetten.

Ilco
Handicap: -1 (Birdie)
Zit al sinds z’n 14e aan de groene knuppels en zet met gemak het nodige aantal glazen weg. Moet wel doordeweeks nu de rem erop zetten op de volgende afstudeeropracht in goede banen te leiden.

Erik
Handicap -1 (Birdie)
Woont niet voor niets op huize alcoholist, al is het wel vergane glorie aan t worden. Sinds het incident in een steegje in Nijmegen toch wat voorzichtiger geworden.

Thomas
Handicap: 0 (Par)
De gemiddelde borrelaar of ‘scratchspeler’. Steekt er nooit echt bovenuit, maar doet ook niet onder voor veel andere heeren.

Stefan
Handicap: 2 (Double Bogey)
Heeft z’n conditie goed op peil weten te houden in het buitenland, maar moet nu toch ook een keer aan het afstuderen gaan geloven.

Auke
Handicap: 3 (Triple Bogey)
Ondanks dat hij net het burgerleven is ingestapt staat hij er wel altijd met z’n voltallige lichting. Om z’n eerste weken als ambtenaar goed in te leiden schroeft hij het tempo nu toch iets terug.

E vd Vert
Handicap: 4 (Quadruble Bogey)
Doet z’n best om na die anderhalf jaar afwezigheid weer wat respect terug te verdienen, maar het is en blijft een lichtgewichtje.

Gijssie
Handicap: 5 (Quintuple Bogey)
Moet het nog steeds hebben van zijn zuipconditie pre-samenwonen en slaat tegenwoordig toch vaak een borrel of activiteit over. Hing niet voor niets laatst op de meeborrel binnen een uur boven de WC.

Van Roswal
Handicap: 6 (Sextuple Bogey)
Komt regelmatig al adtje aan op de borrel, na een paar glazen is er vaak geen goed gesprek meer mee te voeren. Haalt z’n handicap iets omlaag met die keren dat hij per ongeluk wel nuchter op de borrel staat.

Bennie
Handicap: 7 (Septuble Bogey)
‘Ik ben pas 40% dronken’. Nee Bennie, je kan gewoon niet zuipen. Denkt overigens hier zelf heel anders over en begint dan betonnen bankjes te koppen. 

Lennie
Handicap: 12 (Duodecuple Bogey)
Kan wegens medische problemen maar twee pils wegzetten, maar tikt wel altijd keurig zijn max aan. Knappe jongen die Lennie er zomaar uit zuipt met deze handicap.

Geef een reactie