Heerendispuut stapt noodgedwongen over op powerborrel

Heerendispuut stapt noodgedwongen over op powerborrel

Het beruchte coronavirus houdt het land nu al maanden in zijn greep en we lijken hard af te stevenen op een tweede besmettingsgolf. Het kabinet heeft onder leiding van premier Rutte en minister De Jonge daarom besloten dat alle horecazaken vanaf 29 september om 22.00 gesloten moeten zijn. Dit tot woede van vele kroegbazen, stamgasten en andere cafégangers. Heerendispuut Directus Calvatus in Enschede geeft echter blijk van groot aanpassings- en improvisatievermogen en besluit om op de powerborrel over te gaan.

De powerborrel is er op gericht om vroeg op de avond te pieken, zodat iedereen om 22.00 al naar huis kan. Om dit te bewerkstelligen wordt er nu al om 19.00 begonnen met borrelen. Dit had tot gevolg dat enkele vertegenwoordigers al kauwend in de Pimpelaar arriveerden en het sommigen maar beter leek om hun toetje bij de Van der Poel te halen. Waar een borrel normaal 2,5 uur duurt, is dat nu met een halfuur verlengd. Aangezien iedereen om 7 uur nog boerend probeerde het avondeten te laten zakken en er bij sommige vertegenwoordigers nogal sprake was van een after dinner dip, was het pitchertempo in het eerste halfuur niet bijster hoog. Enkele heeren hadden daar minder last van en er werd dan ook om kwart over zeven al om een Titom-tafel geroepen. Toen iedereen echter over de litergrens heen zat, leek het vroege tijdstip geen enkele belemmering meer te zijn en nam het tempo snel toe. Hoewel iedereen nog aan het uitbuiken van het avondeten was, werd er na ruim een uur al om bitterballen geroepen, die dan ook in ruime mate werden aangerukt uit de Ji-Nos.

Het eindresultaat van de borrel bleek 14 pitchers te zijn. Dit is wel minder dan gebruikelijk, maar wat de precieze oorzaak daarvan is, blijft onzeker. Het kan het tijdstip van de borrel zijn, maar het kan ook zijn dat het komt door de afwezigheid van een paar vertegenwoordigers. Daarbij kon zelfs van de aanwezige vertegenwoordigers niet iedereen meedrinken, want Bennie moest zich de hele avond braaf op water toeleggen ten gevolge van zijn Dag der DC fiasco. De corona-maatregelen zijn in ieder geval goed in acht genomen tijdens de borrel en iedereen stond netjes 10 uur buiten, waarna enkelen de borrel in huiselijke kring voortzetten. De powerborrel lijkt in ieder geval een prima alternatief voor de gewone borrel te zijn, dus laten we hopen dat we het de komende weken op deze manier kunnen blijven doen. Grootste bijkomende voordeel van de vroege borrels, is dat het devies ‘Slapen doen we ‘s nachts’ weer actueler dan ooit is.

Geef een reactie