Dagverslag dag der DC

Dagverslag dag der DC

Tinus Waldera (25) is een master student Gezondheidswetenschappen (GZW) uit Klazienaveen, Drenthe. Hij is aan zijn 8ste jaar in Enschede begonnen, waar hij regelmatig voor UToday in de pen klimt om zijn opinie te delen met trouwe lezers. Naast zijn voorliefde voor schrijven, is hij iemand die open staat voor nieuwe uitdagingen die op zijn pad komen.

Het corona virus houdt ons al langere tijd in zijn greep. Het is erg belangrijk om dingen te blijven ondernemen naast de dagelijkse studie sleur. Toch is het organiseren van activiteiten nog steeds erg moeilijk. Ook mijn dispuut, Directus Calvatus, kampt met deze problemen. Echter is er geprobeerd hier en daar wel weer wat te organiseren nu de corona maatregelen dit weer enigszins toestaan. Eén van de dingen die dit jaar wel gelukt is, is het organiseren van de Dag der DC. Om de maatregelen na te leven, is het een ‘corona-proof’ editie in Enschede en omstreken geworden.

De dag begon ergens na de lunch bij golfclub Driene, waar we een golfcursus gingen doen. Na onze handen ontsmet te hebben, mochten we allemaal een flink aantal golfballen afslaan vanaf de zogenaamde green. Het tweede deel van de golfcursus bestond uit een wedstrijd, maar eerst hadden we nog een pauze waar het nodige AA’tje is geconsumeerd. Ik heb veel geleerd over de terminologie van golfen. Zo weet ik bijvoorbeeld nu wat een ‘birdie’ en een ‘par’ is, maar ook wat een ‘albatros’ betekent.

Na het golfen gingen we met de bus naar Beckum, een plaatsje gelegen onder Hengelo. Hier gingen we dineren bij ’t Wapen van Beckum. Naast dat ambiance van de zaal werd gevormd door een stenen openhaard in het midden van de ruimte, had de zaal ook een directe deur naar buiten, waardoor we gemakkelijk buiten konden roken. Als voorgerecht konden we kiezen uit een tomaten- of paddenstoelensoep. Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit varkenshaasoesters, entrecote en gegrilde zalm. Al met al was het een geslaagde dag, waarmee we ook bewezen hebben iets ‘corona-proofs’ te kunnen organiseren.

Geef een reactie