Jeu de Poule eist drie slachtoffers

Jeu de Poule eist drie slachtoffers

De hoge intensiteit van DC activiteiten werd op woensdag 16 september doorgezet met een eerstejaarsmannenactiviteit. Na een geslaagde vieze borrel bitterballen meeborrel borrel en wissel plenaire vergadering mochten de heeren van DC voor de derde keer in zeven dagen samen komen. Op zoek naar een (semi)-coronaproof activiteit werd het halve poolcentrum afgehuurd in de binnenstad van Enschede.

Na een regulier potje poolen, die toch altijd een stuk langer duurt dan echt leuk is, komt dhr. Tolboer met een voorstel: Jeu de Poule. De regels zijn vrij simpel: iedereen krijgt twee ballen van dezelfde kleur, het doel is om zo dicht mogelijk bij de ‘but’ te komen, in dit geval de zwarte acht bal. Wanneer er ballen in de pockets verdwijnen worden er adtjes getrokken, de uiteindelijke winnaar en verliezer mogen een adtje uitdelen dan wel trekken. Als extra regel moet degene die het langste niet gepoold heeft met de tuinslang spelen met de blauwe ballen. Dit laatste kwam dit keer neer op uurwerk, wat natuurlijk ongekend is voor DC begrippen.

Dit spel kende drie  slachtoffers: dhr. Gijssie, de medewerker die onze tafels aangewezen had gekregen en de kersverse MinFin. Iets te laat omdat de nieuwe buren kennis kwamen maken maakt ook Gijssie z’n entree in het poolcafé. Ook hij neemt deel aan Jeu de Poule en krijgt het voor mekaar vooral zichzelf erg te verneuken. Een uur na binnenkomst wordt dan noodgedwongen het toilet opgezocht om al het naar binnen gewerkte bier er ook weer uit te gooien. Hiermee pakt Gijs Nielsen het nieuwe record vroeg braken op de meeborrel die ongetwijfeld hiervoor op een meeborrelaar stond die het tempo van DCers niet bij kon houden. Om te zorgen dat toch nog iedereen (lees opa Gijs) de meeborrel aan kon is toen besloten de ‘straffen’ in het spel allemaal terug te brengen naar een half adtje.

Het tweede slachtoffer wist niet wat hij meemaakte qua pitcher bestellingen. Telkens als hij trots aan kwam lopen met één of twee volle pitchers kreeg hij meteen weer de volgende bestelling door. De uiteindelijke score van 29 pitchers geeft dan ook het derde slachtoffer E vd Vert die nu meer dan €500 moest toveren van de rekening waarvan het eigen vermogen al een flinke deuk opgelopen heeft in het vorige boekjaar.

Gijssie over Jeu de Poule

Geef een reactie