Heerendispuut versoepelt maatregelen voor aankomend academisch jaar

Heerendispuut versoepelt maatregelen voor aankomend academisch jaar

Covid-19 heeft voor lange tijd heel Nederland in zijn macht gehad. Tot grote teleurstelling van velen werden alle grote festivals zoals Pinkpop, Zwarte Cross en Defqon1 afgelast, om hiermee verdere verspreiding van het virus in te dammen. Niet alleen de grote evenementen moesten gecanceld worden, het Enschedese studentenleven moest er ook aan geloven.  Waar Kabinet-Rutte 3 in de lente van dit jaar aankondigde dat alle evenementen boven de 100 personen afgelast zouden worden, volgde Kabinet-Ter Horst 1 even later met eenzelfde soort aankondiging. De aanstaande meeborrels zouden niet meer doorgaan, de moeder-zoon-dag eveneens, en zou er voortaan online ‘geborreld’ worden. Naarmate Rutte met verdere updates kwam over de verspreiding en de daarbij passende maatregelen, deed Ter Horst hetzelfde. Goed voorgaan doet immers goed volgen. Met veel verdriet werd zelfs de vakantie naar Praag afgelast en zijn er moesten tuinborrels georganiseerd om toch de nodige alcoholische versnaperingen te kunnen nuttigen.

Iets wat eerder dit jaar ook aangekondigd werd was de ‘vieze borrel borrel’. Dit middel was ingeschakeld als remedie tegen schrijfangst, en bleek een redelijke effectiviteit te hebben. Het is algemeen bekend bij Vertegenwoordigers van Heerendispuut Directus Calvatus dat zij volgens het Huishoudelijk Reglement der DC een stuk proza van minimaal 100 woorden dienen te schrijven, om zo een steentje bij te dragen aan het digitale collectief geheugen van de club. Een verplichte bijdrage van €5 euro aan bitterballen is de sanctie bij het niet naleven van deze plicht. Met de intrede van de ‘vieze borrel borrel’ werd elke Vertegenwoordiger verplicht een vieze borrel te consumeren indien deze vertegenwoordiger in het voorgaande kwartiel geen stuk proza heeft gepubliceerd op de officiële website van Directus Calvatus.

Nu is een selecte groep vertegenwoordigers onlangs om tafel gegaan om te bepalen of de aankomende ‘vieze borrel borrel’ in het nieuwe academische jaar, in tijden waarin door het virus relatief weinig activiteiten georganiseerd mogen worden, nog wel gepast is. Omdat de Heeren erg waarde hechten aan het collectieve geheugen werd unaniem besloten dat de Wet van TolBes gehandhaafd moet worden en dat hierdoor de ‘vieze borrel borrel’ gewoon plaats zal vinden. Echter, wel met een lichte versoepeling van de maatregel. In tijden van crisis is namelijk coulance soms gewenst. Waar normaal gesproken de consumptie van een vieze borrel afhangt van het schrijven in het vorige kwartiel, wordt dit bij de komende ‘vieze borrel borrel’ gebaseerd op het wel of niet schrijven in het derde of vierde kwartiel. De Heeren zijn het erover eens dat dit een gepaste versoepeling is en dat hiermee wellicht voorkomen wordt dat er proza gepubliceerd wordt over onderwerpen met een ongepaste lage informatiedichtheid.

Vertegenwoordigers Ter Horst, Spaghetti en E. van de Vert geven aan erg content te zijn met deze regeling. ‘Toch nog een meevallertje in deze donkere tijden’. 

Geef een reactie