Nieuwe definitie voor nieuwkomeling in studentenjargon

Nieuwe definitie voor nieuwkomeling in studentenjargon

Het creatieve vocabulaire van Heerendispuut Directus Calvatus heeft mening vertegenwoordiger al doen schateren. Tijdens een van de jaarlijkse plenaire vergaderingen wist Dhr. Spaghetti een moment van stilte op te vullen met zijn creatieve vermogen. De aanleiding voor zijn “eureka” momentje was de kersverse vertegenwoordiger van het dispuut. Het studentenjargon staat redelijk bekend om zijn ruime woordkeuzes voor een nieuwkomeling. Phoet (=ongeboren baby), uit te spreken als ‘feut’, is dan ook vaak een benaming voor een kandidaat-lid, enkelen behouden dit label geruime tijd na inauguratie. Samenstellingen als feutmans, feutneus of poepfeut zijn dan ook wel snel gemaakt. Echter, Dhr. Spaghetti had, tussen alle loze opmerkingen, een helder momentje en wist uit het niets een nieuwe samenstelling te creëren. In dezelfde volgorde sprak de heer in kwestie het volgende uit: ‘poepfeut, feutneus, poepneus’. Aangezien soms om de meest onzinnige redenen bijnamen gecreëerd worden, is zowel Henk-Jan als Poepneus vanaf deze dag correct en tevens juist. Ondergetekende hoopt dat de kersverse vertegenwoordiger zijn eigen naam in de komende tijd kan terugverdienen. Welkom bij de club Poepneus!

Geef een reactie