Panda’s blijken meer te neuken dan het Pandaverticaal

Panda’s blijken meer te neuken dan het Pandaverticaal

Enkele dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat de Chinese reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya voor het eerst in twee jaar seks hebben gehad. Dat de twee dieren eindelijk intiem zijn geworden, is een bijzonder moment voor Ouwehands Dierenpark. De dierentuin heeft in het verleden al meerde pogingen gedaan om de dieren te laten paren. Dat het nu wel lukt werd door de verzorgers dan ook groots gevierd.

Dit nieuws werd echter met een stuk minder enthousiasme ontvangen door een select gezelschap binnen het Enschedese studentenleven. Het gezelschap in kwestie, dat uit principe geen seksuele handelingen wil verrichten met het tegenovergestelde, dan wel hetzelfde geslacht, identificeert zich graag met de reuzenpanda’s. In de volksmond staat deze groep vrijgezelle DC’ers ook wel bekend als het Pandaverticaal. De voorzitter, of “Opperpanda” van het genootschap, kwam naar aanleiding van het nieuws met een schriftelijke verklaring:

“Natuurlijk hebben wij hier in Enschede ook het nieuws uit Rhenen mogen ontvangen, voor de meesten van ons kwam dit toch wel als een donderslag bij heldere hemel. De reden dat wij ons al jaren met deze prachtige dieren identificeren is het lage libido van de panda’s. Nu blijkt dat panda’s meer geslachtsgemeenschap hebben dan onze leden, overwegen wij op zoek te gaan naar een nieuw “spirit animal”, een dier dat nóg minder seks heeft dan panda’s.”

Wij vroegen ook seksuoloog S. Smeer over zijn mening met betrekking tot het voorval. Voor de seksuoloog, die zijn bekendheid te danken heeft aan het boek: “Een zes is nog geen onvoldoende”, is het pandaverticaal is al jaren een doorn in het oog. “Ik snap het gedachtengoed van het verticaal heel goed hoor, Enschede ook zeker geen makkelijk paringsgebied. Maar je moet gewoon je principes aan de kant zetten, dat heb ik zelf jaren geleden zelf ook moeten doen.” Aldus de heer Smeer, die zelf ook ooit in Enschede gestudeerd heeft.  

Dat de recente gebeurtenissen uit Ouwehands Dierenpark een slechte invloed hebben op het imago van het pandaverticaal mogen duidelijk zijn. Het zal echter moeten blijken of de leden hun principes massaal aan de kant gaan zetten,  of dat ze wachten tot het nieuws overblaast en zich blijven bewegen in oude patronen. De redactie houdt u op de hoogte!

Geef een reactie