Detective Tin Tin en de traptreden van Roodwang deel I

Detective Tin Tin en de traptreden van Roodwang deel I

Vrouwen en de daarbijbehorende afspraakjes of dates is altijd een punt van discussie. Hoe initieer je het, hoe vervolg je het en maakt het in Enschede überhaupt uit, want zijn er wel vrouwen?

Iedereen is bekend met de term base, zoals first base en second base. Recent is gebleken dat er in Enschede een nieuwe term is ontstaan: de traptreden van Roodwang. Nadat hij jarenlang het singleleven van een hoge toren heeft onderzocht, onderzoekt hij nu hoe de praktijk werkt. Dit blijkt succesvol. Er is een methode ontstaan waarmee je inschat hoe succesvol je dates zijn en wat je er verder uit haalt vertellen Krulbaas en Appel, twee aanhangers van de methode van Roodwang.

In dit deel hebben we het over de basis van de methode en ene stapje teug doen. De basis van de methode ligt volgens Tin Tin dat ‘Daten is als het nemen van een trap, waarvan de trede die je al genomen hebt verdwijnen.’. Je boekt steeds meer progressie naarmate je een stap zet en teruggaan leidt tot desastreuze gevolgen. Appel legt dit uit: ‘Als je met natte vingerwerk begint, dan moet je daarna ook de volgende stap kunnen zetten naar volledig onderdompelen.’ Wetenschappelijk als DC is, zijn er altijd mensen die trachten het tegendeel van de methode aan te tonen. Zo is Krulbaas betrokken bij het onderzoek. Hij begon met natte vingerwerk en deed daarna een stap terug. Zijn denkwijze is dat wanneer je een stap terug zet, je nog net in de val een traptrede kan vastpakken en jezelf weer op kan trekken.

In deel twee van de serie zal duidelijk worden of dit werkt of niet en zal het genie achter de methode zijn mening hierover geven en de methode misschien wel uitbreiden met de hangtechniek. De hoop bij Appel is in ieder geval weg en de detective is weer naar een stad waar er vrouwen zijn die je opvangen.

Geef een reactie