Kortste kabinet ooit

Kortste kabinet ooit

Afgelopen dinsdag was het weer Prinsjesdag waar voor nationaal publiek de troonrede werd bekendgemaakt. Voor Heerendispuut Directus Calvatus was deze dag het moment om terug te blikken op het afgelopen kabinetsjaar en een nieuw kabinet aan te stellen.

Na lang vergaderen, meerdere stemrondes en een sollicitatie naar een niet bestaande ministerspost werd bekend hoe de posten dit jaar gevuld zullen worden. Minister-President Smerig Belangrijk Jr. wordt bijgestaan door MinBZK Sluwe Bennie en MinFin van Roswallen. Hoewel de officiële naam van dit Kabinet ‘Ter Horst I’ zal heten wordt in de volksmond al gesproken over het ‘kortste Kabinet ooit’. Met een gemiddelde lengte van net boven de 1.60 m zou dit Kabinet zelfs onder gemiddeld klein zijn in landen als Vietnam en Peru. Opvallend detail is dat dit Kabinet mede tot stand gekomen is door de ‘kortste informateur ooit’, dhr. Nielsen. Er zal nog een onderzoek gestart worden naar de informateur om erachter te komen of deze niet naar persoonlijke voorkeur gehandeld heeft. Sinds zijn toetreding bij het dispuut heeft dhr. Nielsen hard moeten vechten om mee te kunnen met ‘de grote jongens’ waar hij zelf toch vaak letterlijk over het hoofd werd gezien.

Hoewel over zo’n twee weken het nieuwe Kabinet haar plannen voor aankomend jaar zal presenteren heeft zij hier en daar al wat losgelaten over haar plannen. Twee van hun speerpunten zijn het herschrijven van het loflied op ’t Smurfenlied en het inkorten van de bierplank (BP) zodat deze beter door het Kabinet te dragen is. Verder hoopt het de Pimpelaar te kunnen overtuigen om de rest van het jaar al het bier in fluitjes uit te schenken en de bitterballen op een bijzettafeltje te presenteren in plaats van de bar. ‘ ᶻᵒ ᵏᵘⁿⁿᵉⁿ ʷⁱʲ ᵒᵒᵏ ᵉᵉⁿˢ ᵛᵃⁿ ᵈᵉᶻᵉ ˡᵃᵗᵉ ⁿⁱᵍʰᵗ ˢⁿᵃᶜᵏ ᵍᵉⁿⁱᵉᵗᵉⁿ’, aldus Smerig Belangrijk Jr.

Ondergetekende wenst het nieuwe Kabinet heel veel succes het aankomend jaar en is ervan overtuigd dat de nieuwe ministers erin zullen slagen om het dispuut aankomend jaar in goede banen te leiden.  

Kabinet Ter Horst I

Geef een reactie