‘Vieze borrel’ borrel als remedie tegen schrijfangst

‘Vieze borrel’ borrel als remedie tegen schrijfangst

Binnen Directus Calvatus geldt een aantal plichten waar elke vertegenwoordiger zich aan dient te houden. Iedere vertegenwoordiger dient volgens Artikel 3.08 van het Huishoudelijk Reglement der DC een stuk proza van minimaal 100 woorden te publiceren op de website van Directus Calvatus, om zo een steentje bij te dragen aan het digitale collectief geheugen van de club. Een verplichte bijdrage van €5 voor bittergarnituur zou vertegenwoordigers moeten aansporen om in de pen te klimmen. Helaas blijkt deze maatregel niet genoeg en neemt het merendeel de straf voor lief, tot groot genoegen van de gretige bitterbal vreters. Het schijnt zelfs te zijn dat enkelen lijden aan het fenomeen schrijfangst, en gedurende hun hele vertegenwoordigerschap Artikel 3.08 al hebben overtreden. Voor velen is de volgende situatie dan ook niet onbekend. Rond half elf gaat de door de lichting bepaalde poepfeut van de jongste lichting rond met de hoge hoed die af te halen is bij de barman die het concept ‘kaal gaan’ wel heel letterlijk nam. Na enkele minuten komt er een schaal met bruin fruit op de bar te liggen, die in een nog kortere tijd verorberd wordt.
Naast de verplichte bijdrage kent het dispuut ook een andere methodiek om incorrect gedrag te bestraffen. Deze straf is inmiddels ontwikkeld door eerder genoemde barman tot heus schouwspel waarbij combinaties zoals koffiedik met zout of een stukje leverworst on top soms de revue passeren. Omdat we de beroerdste niet zijn heeft een aantal vertegenwoordigers de koppen bij elkaar gestoken om een remedie tegen schrijfangst te ontwikkelen. Vanaf het moment van publiceren van dit stuk zal de eerste borrel van het kwartaal, niet te verwarren met bitterballenborrel tijdens de eerste borrel van de maand, de ‘vieze borrel’ borrel zijn intrede hebben. Elke vertegenwoordiger die in het voorgaande kwartaal Artikel 3.08 verzaakt, zal dit vereffenen door het ledigen van een vieze borrel op de ‘vieze borrel’ borrel. De eerder genoemde vertegenwoordigers hopen dat met deze maatregel, onder de noemer van de ‘Wet van TolBes’, de fobie van enkelen overwonnen wordt en dat men weer in de pen klimt.
Om verwarring te voorkomen of nou wel of niet genoeg geschreven is om de dans tijdens de ‘vieze borrel’ borrel te ontspringen, is hieronder een klein overzichtje weergegeven van het totaal aantal geschreven stukken tot nu toe. De redactie wenst iedereen veel schrijfplezier. Pennen klaar? Schrijven maar!

Geef een reactie