Een ochtend uit het leven van de metroman

Een ochtend uit het leven van de metroman

Het is ’s ochtends half acht en de wekker gaat, met tegenzin werpt Leendert zijn dekbed van zich af en begeeft zich naar de douche. Nog wat grabbelend om zich heen door gebrek aan contactlenzen weet hij de L’oreal Paris Elvive shampoo voor non-stop extra volume te vinden en begint zo aan zijn doucheritueel. Nadat ook de Rituals Sumarai reinigende scrub weer van het gezicht is gespoeld kan de douche weer met een goed gevoel verlaten worden. Een walm van Bleu de Chanel mengt zich met de geur van Nivea vochtinbrengende gezichtscrème als de badkamer verlaten wordt. Aan de ontbijttafel met een goed gelukte croque madame verschijnt een glimlach op zijn gezicht, nog een paar weken en hij kan elke ochtend beginnen met een Pumpkin Spice Latte van de plaatselijke Starbucks. Vandaag zal hij het nog even moeten doen met een cappuccino met zelf geklopt melkschuim. Snel pakt hij zijn felgroen gekleurde iPhone uit zijn zak om dit ontbijt via Instagram met de rest van de wereld te delen. Een paar hashtags verder kan dan aan het eten begonnen worden, al begint zijn buik wel wat tegenstrijdige geluiden te maken. Ondanks de frappuccino en de side salad is dat Mac bezoekje gister toch niet helemaal goed gevallen, volgende keer toch maar weer naar de Bagels & Beans.

Na een goed kwartier voor de kledingkast gestaan te hebben kan de knoop nog steeds niet doorgehakt worden, kan die felrode broek wel bij dat shirtje? Dat er hoognodig weer geshopt moet worden is wel weer duidelijk, maar daar wordt maar al te graag tijd voor uit getrokken.

Niet helemaal tevreden met z’n outfit stapt Leendert zijn huis uit, net als hij weg wilt fietsen merkt hij op dat z’n achterband lek is. Met een diepe zucht wordt de fiets terug in het rek gezet, die moet naar de fietsenmaker. De laatste keer dat hij zelf probeerde z’n band te plakken brak een stukje van z’n nagel af, dat gaat niet nog een keer gebeuren.

Na een korte wandeltocht treedt Leendert met een iets verbeten blik de COOP binnen. Zijn humeur wordt er niet beter op als hij opmerkt dat de Alfaparf S4U D’fingr Glossy Cream Wax wederom niet is binnengekomen. Een meter verderop slaat hij weer de plank mis, ook het schap van Rexona Men Invisible Aqua Crystal Anti-Transpirant Deodorant Spray wordt leeg aangetroffen. Paniekerig loopt hij snel door naar het volgende gangpad, maar als daar ook nog eens het Coca-Cola Light vak volledig uitverkocht blijkt te zijn wordt het zwart voor z’n ogen; het valt ook niet mee om een metroman te zijn.

Geef een reactie