Archief van
Categorie: Quote van de Week

Announcement: Welkom

Announcement: Welkom

Heerendispuut Directus Calvatus heet u hartelijk welkom op DirectusCalvatus.nl. Met trots presenteren wij u de verschillende onderdelen van de site. Naast enkele actualiteiten, met ondermeer een heuse Quote van de week, een activiteitenagenda, een fotoverslag en het zogenoemde live-debat, kunt u hier de meest noodzakelijke achtergronden betreffende Directus Calvatus vinden. Deze achtergronden behelsen een beschrijving van de vertegenwoordigers en senatoren, alsmede de geschiedenis, grondwet, wapen en loflied van DC. Laat u informeren over DC en wellicht tot ziens in de Pimpelaar of tijdens één van onze vele activiteiten!

Zie hieronder de aftermovie van de reis naar Griekenland die ter ere van ons derde lustrum werd gemaakt:

DC’er herkent eigen dispuutgenoot niet meer

DC’er herkent eigen dispuutgenoot niet meer

Tijdens de viering van het heugelijke feit dat senator Koehorst zijn dubbele master heeft weten te halen, gebeurde er iets opmerkelijks. Voor een activiteit als dezen is het gebruikelijk dat ook heren uit het land afreizen naar Enschede om een kleintje mee te pakken, zo ook Senator Vlaming. Deze man van waanzinnen uitspraken zoals: “wat is korfbal?” en “ik lust alleen geen rode groentes”, stelde ook deze avond niet teleur. Bij binnenkomst was al meteen de toon gezet, zijn vrije interpretatie van jasje dasje, had ook bij diverse motorclubs niet misstaan. Het hoogtepunt van deze avond kwam echter op het moment dat Bryan naar zijn dispuutgenoot op zoek was, terwijl hij Bram recht in zijn ogen kijkt vraagt hij: “Heeft iemand Bram gezien?”.  En daarmee is dhr. Vlaming de nieuwe houder van de Quote van de Week!

Lokale verzuring in Middellandse Zee

Lokale verzuring in Middellandse Zee

Waar gehakt wordt vallen spaanders en dat er bij Directus Calvatus immer iets te zeiken valt is alom bekend. Afgelopen week werd dit eens te meer duidelijk toen een omvangrijke troep mastodonten inscheepte op de SS Azijn. Waar vrijwel het gehele smaldeel der DC-boten, de SS Dachau incluis, beschikte over uiterst capabel personeel, bleek al snel dat er voor de Heeren die de vroege jaren van de club hebben meegemaakt andere voorbereidingen waren getroffen. Het schreeuwende gebrek aan fatsoenlijk eten en drinken leidde er al snel toe dat de boot werd omgedoopt tot ‘Azijnboot’. De frustraties onder de Heeren aldaar liep kennelijk zo erg op, dat het Senator van Moll te veel werd toen Senator Luimes voor de zoveelste keer een verhandeling begon over het belang van olie en gas. Daarop zei hij: Luimes, er is echt maar één iemand die het leuk vindt dat jij hier bent. En dat is je vrouw. Daarmee is Senator van Moll, vlak voordat de vorige zijn eerste lustrum viert, de nieuwe houder van de Quote van de Week.

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

Dat er in Zwolle dit jaar een geboortegolf heerst zal menig Vertegenwoordiger niet ontgaan zijn. Afgelopen weekend werd al dat schoons dan ook eens even gekeurd en is er al menig pampertje gewisseld onder toeziend oog van enkele heeren die zelf nog maar net uit de luiers zijn gekropen. Op de heenweg werd het pittoreske Nijverdal gepasseerd, waar op dit moment een zodanige uitbraak heerst van de gevreesde eikenprocessierups dat er is overgegaan tot het ophangen van een waarschuwingsbordje. Ons knorretje liet zijn blik vallen op dit bord en liet zich de mededeling ontvallen dat de eikenprocessierups zijn intrede heeft gedaan en dat die er flink boosaardig bij keek. Enige anekdotes waren snel verteld over jeukende vakanties. Kuenen dwaalde echter af met zijn gedachten en brainstormde razendsnel in zichzelf wat hij allemaal van dit beestje wist en of er nog zaken zouden zijn die verklaard zouden kunnen worden door de andere meerijders in de bolide. Zodoende kwam uit de krochten van zijn grijze pan de intelligente vraag: ‘zeg, die eikenprocessierups, komt die ook nog in specifieke bomen voor?’

Hiermee is vertegenwoordiger Kuenen de houder van de quote van de week.

Waarom de lustrumreis NIET kut was

Waarom de lustrumreis NIET kut was

Zelfs de onoplettende vertegenwoordiger heeft afgelopen weekend tijdens de lustrumreis een breuk met een rijke DC-traditie kunnen opmerken: er werd weinig tot niet gezeken. Doorgaans als er met de club een activiteit wordt ondernomen, is deze bij voorbaat al kut geregeld. Wanneer het dan eenmaal zover is, blijkt deze veronderstelling in de overgrote meerderheid van de gevallen waar te zijn. Niets van dat al tijdens de lustrumactiviteiten. Daar was het één en al hosanna. Een logische verklaring zou zijn dat er met een hoger budget eindelijk eens fatsoenlijke activiteiten neergezet kunnen worden, maar daarmee doen we het werk van één vertegenwoordiger tekort. De verklaring voor het slagen van het lustrum is in grote mate van zijn inspanningen afhankelijk.

Toen de lustrumcommissie aan haar klus begon, zag zij al snel in dat het zonder ingrijpen een kansloos gezeik zou worden tijdens de reis. Daarom besloot ze de hulp in te roepen van een positiviteitsgoeroe. Na een kleine zoektocht bleek dat er onder de vertegenwoordigers een geboren positiviteitsgoeroe bestaat: Floppy. In het diepste geheim werkte Floppy de afgelopen anderhalf jaar met maar een doel: een collectief gevoel van positiviteit tijdens de lustrumreis. Om deze schier onmogelijke missie te doen slagen, verdiepte Floppy zich in de psychologie van groepsprocessen en ging hij in de leer bij onder andere de Dalai Lama en Emile Ratelband.

Om zijn missie zo geheim mogelijk te houden, moest elke schijn van positiviteit bij Floppy in de afgelopen periode vermeden worden. Daartoe werd zelfs een vrachtwagen zand in zijn kut geparkeerd. Nadat deze lading zand vlak voor het lustrumweekend operatief was verwijderd, kon zijn uitgebreide methode in uitvoer worden gebracht. De methode omvatte onder andere het gebruik van buitensporig grote biereenheden en het verorberen van hamburgers alvorens men bier gaat drinken in plaats van erna. Dit alles om de vertegenwoordiging al enigszins positief te stemmen. Vervolgens is de groep klaar voor het voorzichtig ‘droppen’ van enige geluiden van positiviteit, waarbij wordt ingezet op de zogenaamde olievlekwerking. Dit droppen van positieve geluiden werd langzaam opgevoerd tot een hoogtepunt op de zaterdagavond, toen Floppy met de gevleugelde uitspraak: “het leven is te kort om alles af te zeiken” en passant nog even de quote van de week op zijn naam zette.

Aan het eind van het weekend bedankt iedereen de lustrumcommissie voor het fantastische weekend en kijkt Floppy kijkt tevreden toe. Missie geslaagd.

F.C. WAXTAP

F.C. WAXTAP

Nadat het grootste gedeelte van de vertegenwoordigers van Directus Calvatus zich tegoed had gedaan aan een goed bord pasta (een vertegenwoordiger besloot ditmaal het zekere voor het onzekere te nemen door een patatje mayo boven 3 uur kleien te verkiezen) werd er besloten om Real Madrid – Juventus te kijken. Een wedstrijd die na een onterechte rode kaart volledig doodbloedde en daarom meermaals werd onderbroken voor een bezoek aan ‘kanaal 28’ alwaar vooral de Nederlandse voice-over schitterde in legendarische oneliners en scenes waarmee men bij senator Luimes de handjes zeker op elkaar had gekregen.

Na het laatste fluitsignaal was bij de meeste vertegenwoordigers de vertering van het, overigens prima, bord pasta reeds toegeslagen en een kort bezoek aan buurman Toon was dus ook nodig.  Waar de meeste vertegenwoordigers nog moesten nadenken over wat ze wilden eten was het vertegenwoordigers Heuzels die zonder twijfel als eerste zijn bestelling plaatste: “Twee halve liters, alsjeblieft”. Met twee tasjes en enkele handen gevuld met beugels en frituur kon er weer richting huize Keppels gelopen worden alwaar de samenvattingen reeds begonnen waren.

Na gezien te hebben hoe saai Manchester United wordt zonder RvP was het de beurt aan de andere wedstrijd uit poule A. Vooraf kwamen de logo’s van beide teams in beeld waarbij vertegenwoordiger Kuenen, zonder na te denken, meteen de vraag stelde: “Wie zijn in Gods naam Waxtap?” Nadat de rest van de vertegenwoordigers 5 minuten lang schaterlachend door de kamer rolden werd aan Kuenen uitgelegd dat het hier toch overduidelijk ging om het Russisch/Cyrillische alfabet en dat er dus ´Shaktar´ (Donetsk) stond. Uiteraard startte hij daarna een nutteloze discussie om zijn gelijk te halen, maar het kwaad was al geschied. Vertegenwoordiger Kuenen is met een uitspraak als deze, die totale onkunde op het gebied van voetbal aantoont en voorheen alleen was weggelegd voor ‘Omhaal-Betjes’, houder van de nieuwste Quote van de Week!

Papaprika en de kapotjes uit de kassen

Papaprika en de kapotjes uit de kassen

Terug van weg geweest: de quote van de week! Hoewel de heeren der Directus Calvatus met enige regelmaat legendarische uitspraken doen verschijnen deze om onverklaarbare redenen doorgaans niet op deze website. De vorige quote van de week die op naam stond van een niet nader genoemde senator dateert alweer van 16 februari vorig jaar. Hoog tijd dus voor een verversing van deze doorgaans toch wel vermakelijke rubriek.

Het begon allemaal met de vleselijke escapades van onze favoriete paprikaboer. Tijdens het vragenuurtje van de vorige PV kwam naar boven dat onze groenteteler er alles aan doet om de contacten met de Pimpelaar zo goed mogelijk te houden. Rigoreuze maatregelen worden hierbij niet geschuwd. Sommigen vatten dit misschien samen in termen als ‘hoereren’ of ‘dat-je-hem-daar-in-drukt’, anderen waardeerden het feit dat er nog enige moeite wordt gestopt in de studentikoze traditie van vrouwtjes bammen. Uit nadere details bleek dat de schwans van de persoon in kwestie behoorlijk werd gewaardeerd, aangezien het lijdend voorwerp van dit verhaal wist te melden dat het aantal decibellen tijdens de daad die van een opstijgende F-16 (naar verluid +- 120 dB) overstegen. Maar knallen is natuurlijk allemaal leuk en aardig, tegenwoordig is iedereen zich bewust van de gevaren van beffen, ketsen en batsen. Reden voor een van de overige vertegenwoordigers te vragen of de tomatenplukker het wel ‘veilig’ deed, al dan niet met het oud-Hollandsche kapotje. Reactie van de dader in kwestie: “Wat is in vredesnaam een kapotje?”

Nadat men over de eerste lachstuipen heen was en er werd geroepen dat de vertegenwoordiger in kwestie de nieuwe houder van de quote van de week was, kwam men tot het besef dat er nu niet alleen paprika’s en tomaten in de kassen van pa groeien, maar waarschijnlijk ook in het ondergoed van het lijdend voorwerp. Na dit besef restte alleen nog het trekken van de conclusie: “Bats gezond, neuk een appel!”

Relatiebeschadiging

Relatiebeschadiging

Vaak worden er op bijeenkomsten van onze club de meest aparte quote’s de wereld ingeslingerd waarop, nadat men de eerste lachstuip of verontwaardiging te boven is, geroepen wordt dat degene die de uitspraak deed de nieuwe houder van de quote van de week is. Echter wordt deze quote zelden tot nooit digitaal vereeuwigd, maar gister mocht ie er toch ook wezen.

Tijdens het Campagnediner in Utrecht, dat overigens uitstekend verzorgd werd, zat een niet nader te noemen senator wat bedremmeld voor zich uit te staren waarop gevraagd werd wat er met hem aan de hand was. Het bleek dat hij enkele uren eerder zijn arbeidsovereenkomst had opgezegd om zo goed als per direct bij de concurrent aan de slag te gaan, en dat hij dat nog even aan het verwerken was. Daarna kwam de vraag of de werkgever er van op de hoogte was dat de senator in kwestie met andere partijen aan het praten was (zodat de werkgever tijdig zou kunnen inspringen op een aanstaand vertrek). Uiterst serieus volgde het commentaar: nee!

Hierop volgde toch enige verbazing en opmerkingen in de trant van lekkere jongen ben jij. Toen liet de senator zich deze uitspraak ontvallen: ‘ach, je kunt een relatie maar 1 keer goed beschadigen, dan kun je er maar net zo goed voor zorgen dat je al wat anders hebt’

Hiermee is de senator, niet nader te noemen ivm google-activiteiten van eventuele toekomstige werkgevers van de betreffende senator, houder van de quote van de week.

***

***

Het is donderdag avond 10 juni. De plenaire vergadering van Directus Calvatus is in volle gang. Over en weer vliegen de argumenten voor en tegen over tafel. Op een gegeven moment komt het continuiteitsdocument ter sprake. Zoals het hoort zijn er genoeg goede op- en aanmerkingen op de teksten die zijn geschreven. Tot het moment dat Joris Betjes de aandacht vraagt. Hij heeft een vraag naar aanleiding van het stuk over de website. Vol verwachting kijkt de hele tafel hem aan, zijn mond gaat open en de volgende vraag volgt: “Eeuhm ik was even benieuwd, dat wachtwoord van de website, zijn dat nou echt drie sterretjes?”. Het duurt een paar seconden en een blik op het gezicht van Joris voordat iedereen door heeft dat Betjes het echt serieus bedoelde. Met een golf van gelach als reactie.

Iedereen was het er meteen unaniem over eens. Joris Betjes is de houder van de nieuwste quote van de week.

Betjes op z’n best

Betjes op z’n best

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor een Plenaire Vergadering. In de bovenzaal van de Pimpelaar werden druk plannen gesmeed, afgekraakt en geëvalueerd. Ook Betjes had hierbij zijn bijdrage, al valt over het nut van zijn opmerkingen te discussiëren. Nadat er in het tijdsbestek van 15 minuten op al zijn voorstellen een luid ‘VETO!’ geroepen werd kwam het hoogtepunt. Bij het bespreken van het continuïteitsdocument kwam zijn enorme naïviteit weer eens duidelijk naar voren. Senator Sinnema had alle wachtwoorden in het document vervangen door ‘***’ zodat als er onzorgvuldig met het document omgesprongen zou worden in ieder geval de wachtwoorden voor de website niet te grabbel zouden liggen. Verder geen opmerkingen hierover, volgende punt. Komt Betjes er nog even doodserieus in: ‘maarruh, zijn alle wachtwoorden nou drie sterretjes?’

Bij deze is Vertegenwoordiger Betjes houder van de quote van de week.