Archief van
Auteur: Jorn Quattrocchi

Een analyse van de toekomst in tijden van onzekerheid

Een analyse van de toekomst in tijden van onzekerheid

De wereld in paniek. Hoe lang gaat dit nog duren en wat zijn de gevolgen voor onze geliefde vertegenwoordigers uit het oosten? De analyse van de eerste toekomstsimulatie is binnen.

Rol 11

2 dagen geleden bleken enkele vertegenwoordigers van DC besmet te zijn met het virus: Covid-19. Solidair als zij zijn besloten de vertegenwoordigers, met een ruime lading proviand en een portie goede zin, zich te vestigen in de Pimpelaar. De heeren hielden de Pimpelaar zoals gewoonlijk in de gaten en kwamen er achter dat hier als één van de weinige locaties in Enschede de tap nog lang niet gesloten zou worden.

Rol 586

54 dagen na uitbraak van Covid-19 onder de vertegenwoordigers van DC. De barrière van pleepapier is geslonken tot een hoogte waarboven sinds weken het buitenlicht weer de Pimpelaar binnenkomt. De besmette vertegenwoordigers lijken door dagelijks te testen (brakofcorona.nl) het virus weer onder controle te hebben. De toiletten zijn echter sinds dag 9 al buiten gebruik, verstopt en stromen over. In deze tijden toch een prestatie met de op louter bittergarnituur gedraaide keutels. Als vervanging voor het sanitair gaat men geregeld met de hoge hoed rond. Door de gecreëerde opening in de pleerolbarrière kunnen de heeren voor het eerst sinds dag 1 zien wat de gevolgen zijn van het virus voor de buitenwereld. Er is weinig nog te herkennen van de Oude Markt. Als men goed kijkt zijn er nog enkele studenten te zien die zonder doel over de markt dwalen. Sinds zij hem er nergens meer in mogen hangen is de zin in het leven verdwenen, de wereld om hen heen is een chaos. De vertegenwoordigers blijken door jarenlang geslachtsgemeenschap te rantsoeneren goed voorbereid te zijn en geen last te hebben van dit verschijnsel.

Rol 867

71 dagen na uitbraak onder DC. De gebruikte test blijkt niet geheel betrouwbaar te zijn, de eerder genegeerde hypothese: ‘brak én corona’ krijgt meer voet aan de grond. Iedere vertegenwoordiger is de afgelopen dagen hoestend wakker geworden. Zij zijn inmiddels allemaal zo goed als zeker besmet met het virus. Wel is men er achter gekomen dat een koude goudgele rakker in de ochtend de pijn van een schrale keel onmiddellijk doet verdwijnen. Ondanks de definitieve uitbraak is men optimistisch en aan goede zin is nog geen gebrek. Slapen doen zij ‘s nachts, de rest van de dag wordt er gezongen, gezopen en genoten.

Rol 1257

95 dagen na uitbraak. Voor het eerst sinds de uitbraak is de sfeer grimmig in de Pimpelaar. Het bier is op. Bij gebrek aan beter zijn de meeste vertegenwoordigers vrijwillig overgestapt op een willekeurig mengsel van verschillende soorten drank, tabasco en koffiedik, vaak geserveerd met een olijf. Een bekende samenstelling voor de magen van de heeren, een enkeling lijkt zelfs aan te sterken door de nieuwe inhoud van de glazen.

Rol 1600+

126 dagen na uitbraak. De afgelopen dagen werd het voor een groot gedeelte van het gezelschap fataal. Een klein groepje zit nog aan de bar, boven verwachting ook vertegenwoordig L. Ennie. Door een weddenschap omtrent de levensduur van L. Ennie zullen bijna alle vertegenwoordigers in het hiernamaals eerst een kratje pils moeten aftikken. Het kleine groepje dat er nog zit heft nog eenmaal gebroederlijk het glas, een luide ‘Titom!’ klinkt en daarna is het stil. Maar wat was het heerlijk…

Vertegenwoordiger succesvol met hangtechniek, maar toch panda?

Vertegenwoordiger succesvol met hangtechniek, maar toch panda?

Detective Tin Tin heeft met zijn laatste publicatie iedereen in spanning achter gelaten. Terwijl detective Tin Tin nog druk bezig is met de hertenjacht aan de andere kant van het land zijn er in Enschede ontwikkelingen geweest die we niet voor u kunnen achterhouden. Nu anderhalve maand later kunnen we u meer vertellen over de toegepaste techniek van vertegenwoordiger Krulbaas: de hangtechniek.

Zoals in deel 1 te lezen was nam Krulbaas na het natte vingerwerk een stap terug op de traptreden van Roodwang. Zijn denkwijze was dat wanneer je een stap terug zet, je nog net in de val een traptrede kan vastpakken en jezelf weer op kan trekken. Krulbaas zat tijdens deel 1 nog volop in het onderzoek, maar er is nu duidelijkheid.

Door er veel tijd en moeite in te steken is het Krulbaas gelukt om zichzelf weer op te trekken en staat inmiddels weer op de traptrede. Er lijkt weinig gewonnen, maar schijn bedriegt. Door een stap terug te nemen en zich vol over te geven aan de hangtechniek is Krulbaas inmiddels de enige die deze trap nog mag beklimmen. Hij heeft het vertrouwen gewonnen en de relatiestatus behaald. Echter is vertegenwoordiger Krulbaas nog steeds lid van het pandaverticaal en hij lijkt zich daarom te houden aan het aloude alwetende geschrift:

Hebreeën 13:4
“Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden, en houd het echtelijk bed zuiver, want overspeligen en echtbrekers zal God veroordelen.”

Gelukkig voor vertegenwoordiger Krulbaas kan er altijd nog gebruik worden gemaakt van de Poophole Loophole waarmee toch geregelde bevrediging kan worden bereikt. Daarmee zou Vertegenwoordiger Krulbaas dan ook graag zijn titel Panda willen inruilen voor Bruine Beer.

De late kant

De late kant

Punctualiteit, de mate van stiptheid. Een begrip dat bij de heeren van Directus Calvatus wel bekend in de oren klinkt. Persoonlijke taken op je eigen tempo uitvoeren is natuurlijk prima, maar als de heeren met elkander afspreken stellen zij het immer zeer op prijs dat iedereen stipt op tijd aanwezig is. Alleen zo kan er altijd direct worden gestart met het doel van de bijeenkomst én het al dan niet schenken en nuttigen van koude dranken. Binnen DC is op tijd komen dan ook vanzelfsprekend en staat er voor een sporadische laatkomer nog voor binnenkomst een tegenprestatie klaar, speciaal op maat gemaakt door de ervaren P. v. Borrel. Deze tik op de vingers wordt altijd zonder aarzeling geaccepteerd, de heeren zetten elkaar weer op scherp en gaan dan gelijk verder met de orde van de dag.

De laatste weken maakten de heeren van DC echter kennis met een nieuw begrip: “de late kant”. Na wat vooronderzoek te hebben gedaan lijkt het te gaan over een spectrum van alle mogelijke tijdstippen die een persoon later kan komen dan het afgesproken tijdstip. Zo blijkt het welbekende “op de kerkklok is het half 10”-tijdstip ook op dit spectrum te liggen. Het prille team dat onderzoek doet naar “de late kant” laat weten dat het lastig is structuur aan te brengen tussen alle vage beloftes en waanzinnige argumenten. Toch hebben ze enkele specifieke plekken in het spectrum al kunnen identificeren, maar wat men allemaal nog meer zal tegenkomen in “de late kant” blijft een verrassing.