Archief van
Auteur: Evert van der Hoek

Is detective Tin Tin nog geloofwaardig?

Is detective Tin Tin nog geloofwaardig?

De geloofwaardigheid van de media wordt door velen in twijfel getrokken anno 2021. Een grote groep van de bevolking zet grote vraagtekens bij de validiteit van wat er geschreven wordt en zoekt de waarheid liever in alternatieve feiten. Het nieuws van de NOS wordt als nep bestempeld, als een complot om de bevolking in toom te houden. Nu zelfs Lieke van Lexmond wartaal is begonnen uit te slaan door de bestorming van het Capitool te verbinden aan de stand van planeten, lijkt betrouwbare verslaggeving slechts een verre droom. Of de media nog te vertrouwen is, blijft de vraag. Dit fenomeen lijkt helaas ook de Heeren van Directus Calvatus niet over te slaan, nu detective Tin Tin onder vuur is komen te liggen.

Bij de afgelopen Dies werd over de app een grote portie aanstootgevende bestanden gestuurd. Hoewel ondergetekende daar normaal niet vies van is, was dit allerminst handig te noemen in een app waarvan de helft niet zit te wachten op dergelijke strapatsen. In een recente mail werd door detective Tin Tin aangegeven dat hij het belachelijk vond dat dit gebeurd was en een excuus van de daders wel op zijn plaats was. Hopelijk gaf zijn reactie stof om over na te denken, aldus Tin Tin in zijn mail. Echter bleek het sneeuwbal effect in te zijn geluid door laatstgenoemde. Het veroordelen van anderen is dan ook hypocrisie ten top, iets dat direct werd opgemerkt door andere Heeren. Een actie waar Grapperhaus trots op zou zijn. Als reactie op het felle commentaar kwam Tin Tin met het volgende statement: ‘Er zit een verschil in een keer iets doen en er consequent mee doorgaan’, wat wederom een zeer onhandige uitspraak is gebleken. Detective Tin Tin is degene die bij lawinegevaar gaat schreeuwen, maar vervolgens niet verantwoordelijk is omdat ‘ie niet eigenhandig alle sneeuw naar beneden heeft gebracht. Hij is degene die met een positieve corona test naar een feestje gaat, omdat hij daar immers niet direct in aanraking komt met ouderen. Ook komt hij niet binnen anderhalve meter van anderen, zij komen juist binnen zijn anderhalve meter.

Het eerder genoemde fenomeen lijkt hiermee ook Tin Tin te treffen, waar de betrouwbaarheid van zijn uitspraken en onderzoeken meer en meer in twijfel zullen worden getrokken. Hij is begonnen met het zagen van de steunpilaren van zijn geloofwaardigheid, waar hij jaren lang als verslaggever aan gebouwd heeft. Het fundament waarop zijn onderzoeken berustten wordt met mokerslagen onder zijn voeten weggeslagen, met een hamer die hij zelf hanteert. Laat ons allen hopen dat hij van deze tegenslag weet op te krabbelen.

Inmiddels heeft het welbekende mea culpa van detective Tin Tin geklonken, waarmee de zaak hopelijk is afgedaan.

Lijsttrekker gooit handdoek in de ring

Lijsttrekker gooit handdoek in de ring

Afgelopen weken zijn de eerste tekenen van een naderende winter te merken. De dagen worden korter en kouder. Een periode wordt ingeluid, die gecombineerd met de spanning van de huidige tijdsgeest, door velen als uitzichtloos wordt beschouwd. Een gevoel dat vele heren van Directus Calvatus erkennen en herkennen. Een gevoel dat wordt versterkt met het stoppen van een lijsttrekker.

Schluss. Finito. Abrupt was het einde van zijn campagne. Wat hem heeft gedreven tot een dergelijk besluit te komen blijft in het ongewisse. Het kan zijn dat hij ervoer dat het doel eindeloos ver weg leek, of juist opeens akelig dichtbij kwam. Misschien voelde hij te weinig druk om te presteren, of werd het hem juist opeens te heet onder de voeten. Misschien was het wel een combinatie van deze en andere factoren, het blijft helaas giswerk.

Lang was het traject dat reeds doorlopen was, dat met horten en stoten werd afgelegd. Met veel woorden wist hij weinig te presteren, waar hij veel commentaar op kreeg. Met een ietwat populistische inslag werd hierop gereageerd, wat hem slechts meer kritiek opleverde. De druk leek hierdoor alleen maar toe te nemen. Als je het in perspectief weet te plaatsen, valt het vaak allemaal wel mee. Echter is ook vaker gebleken dat relativeren moeilijk is in tijden van hoge druk, waarmee we helaas afscheid moeten nemen van een lijsttrekker.

Ondergetekende wenst Forum voor Democratie veel succes met het zoeken naar een opvolger van Thierry Baudet.

Lijsttrekker verliest sleutel tot succes

Lijsttrekker verliest sleutel tot succes

Dat het roerige tijden zijn moge duidelijk zijn, daar waar dit zelfs door menigeen als understatement wordt beschouwd. COVID-19 houdt ons land in zijn greep, met wisselende intensiteit en kracht. Met een totale lockdown in het verschiet was de keuze van de overheid om de maatregelen aan te scherpen niet onverwacht, noch onbegrijpelijk. Ook bij DC hebben wij veel respect voor Corona. Een dergelijke inperking nemen wij voor lief als dit een uiterst eenzame lockdown kan voorkomen. Ondanks de strengere maatregelen, weten de vertegenwoordigers houvast te vinden in constante factoren en continuïteit. Zo is, ondanks de nieuwe maatregelen, toch besloten de om de campagne van start te laten gaan. Natuurlijk onder het toeziend oog van een oplettende Campagneleiding, opdat de campagne corona-proof kan worden uitgevoerd.

Een druilerige avond was het begin van een campagne waarvan slechts gezegd kan worden dat het te wensen overliet. Een aantal van maar liefst vier lijsttrekkers maakte zijn opmars. In gepaste kledij verschenen zij en begonnen vol goede moed aan de avond. Echter kwam er een kantelpunt. Toen één van de lijsttrekkers zijn sleutel overhandigde aan de campagneleiding, viel deze in het water. Achteraf bleek deze sleutel van grote symbolische waarde te zijn, waar dit geen normale sleutel was. Met het verliezen van deze ‘sleutel tot succes’, ging de avond vrij snel bergafwaarts. Waar ze zelf dachten een deur geopend te hebben door creativiteit te tonen, sloegen ze het advies van de Campagneleiding in de wind, en daarmee de deur net zo hard weer dicht. Het geluk stond niet aan hun zijde, en ze stuitten op onvrede van de vertegenwoordigers met hun actie. Aan het eind van de avond werd de feedback van de Campagneleiding en de aanwezige vertegenwoordigers ter harte genomen, waarna de Lijsttrekkers huiswaarts gingen en de avond in het slot werd gegooid.

Waar de LL’en dachten dat het om de bestemming ging, leken ze zich aardig te hebben verslikt. Ontwikkeling en zelfontplooiing staat centraal in de campagne. De sleutel viel in het water, waarna hun plan en daarmee de hele avond volgden. Hopelijk weten de lijsttrekkers hun spreekwoordelijke sleutel terug te vinden en het tij te keren. Ondergetekende wenst de LL’en een voortvarende en vooral enerverende campagne toe!

‘La chance aides parfois, le travail toujours’ – Tinus

Dagverslag dag der DC

Dagverslag dag der DC

Tinus Waldera (25) is een master student Gezondheidswetenschappen (GZW) uit Klazienaveen, Drenthe. Hij is aan zijn 8ste jaar in Enschede begonnen, waar hij regelmatig voor UToday in de pen klimt om zijn opinie te delen met trouwe lezers. Naast zijn voorliefde voor schrijven, is hij iemand die open staat voor nieuwe uitdagingen die op zijn pad komen.

Het corona virus houdt ons al langere tijd in zijn greep. Het is erg belangrijk om dingen te blijven ondernemen naast de dagelijkse studie sleur. Toch is het organiseren van activiteiten nog steeds erg moeilijk. Ook mijn dispuut, Directus Calvatus, kampt met deze problemen. Echter is er geprobeerd hier en daar wel weer wat te organiseren nu de corona maatregelen dit weer enigszins toestaan. Eén van de dingen die dit jaar wel gelukt is, is het organiseren van de Dag der DC. Om de maatregelen na te leven, is het een ‘corona-proof’ editie in Enschede en omstreken geworden.

De dag begon ergens na de lunch bij golfclub Driene, waar we een golfcursus gingen doen. Na onze handen ontsmet te hebben, mochten we allemaal een flink aantal golfballen afslaan vanaf de zogenaamde green. Het tweede deel van de golfcursus bestond uit een wedstrijd, maar eerst hadden we nog een pauze waar het nodige AA’tje is geconsumeerd. Ik heb veel geleerd over de terminologie van golfen. Zo weet ik bijvoorbeeld nu wat een ‘birdie’ en een ‘par’ is, maar ook wat een ‘albatros’ betekent.

Na het golfen gingen we met de bus naar Beckum, een plaatsje gelegen onder Hengelo. Hier gingen we dineren bij ’t Wapen van Beckum. Naast dat ambiance van de zaal werd gevormd door een stenen openhaard in het midden van de ruimte, had de zaal ook een directe deur naar buiten, waardoor we gemakkelijk buiten konden roken. Als voorgerecht konden we kiezen uit een tomaten- of paddenstoelensoep. Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit varkenshaasoesters, entrecote en gegrilde zalm. Al met al was het een geslaagde dag, waarmee we ook bewezen hebben iets ‘corona-proofs’ te kunnen organiseren.

Vertegenwoordiger ontdekt remedie Corona virus

Vertegenwoordiger ontdekt remedie Corona virus

Met een naderende 3e wereldoorlog, het uiteen vallen van de Europese Unie en de terugkerende verschijning van Javi Espinosa als valse spits bij FC Twente kan men spreken van een heuse wereldcrisis. Het geheel van wereld problematiek laat de vertegenwoordiger van Directus Calvatus niet onberoerd, wat blijkt uit het besluit van een vertegenwoordiger om zijn steentje bij te dragen. Maatschappelijk bewust met immer goede bedoelingen is hoe men vertegenwoordiger Tolweg maar al te graag omschrijft. Deze barmhartige Samaritaan zal binnenkort afreizen naar Zuid-Korea om de lokale bevolking een helpende hand te bieden.

Dit alles werd besloten toen vertegenwoordiger Tolweg lucht kreeg van een nieuwe ramp, toen de volgende krantenkop hem bereikte: ‘Verspreiding Corona virus escaleert; binnenkort delen van Noord- en Zuid-Korea ook besmet’. Hiermee had hij zijn roeping gevonden en werd een vliegticket in mum van tijd geboekt. Corona had vertegenwoordiger Tolweg reeds ontdekt, maar ook escalatie voert al langere tijd de boventoon in zijn dagelijkse leven. Op de vraag of het virus een mogelijk gevaar voor hem zou kunnen vormen, reageert vertegenwoordiger Tolweg ontzet: “Met mijn opgedane kennis en ervaring uit Mexico, maakt dit virus geen schijn van kans. Na lange tijd dagelijks in aanraking te zijn gebracht met Corona, beschouwt men mij inmiddels als immuun. Ik hoop mijzelf te manifesteren als kennisbron en meldpunt voor heftige gevallen in het grensgebied van het virus, waarbij ik hopelijk de lokale bevolking snel van hun Corona af kan helpen.”

Het huidige straatbeeld wordt gevormd door hoestende mensen met mondkapjes. “Een simpel mondkapje is niet de manier om van Corona af te komen. Als Werktuigbouwkundig student ben ik altijd op zoek naar oplossingen. Na meerdere oplossingen voor het probleem te hebben overwogen, biedt een kleine aanpassing aan het mondkapje uitkomst. Het zogenaamde ‘Corona gat’ is zo gemaakt. Hopelijk doet mijn voorbeeld volgen”, aldus vertegenwoordiger Tolweg.

Of zijn oplossing dé remedie is blijft nog even in het ongewisse, maar zal hopelijk snel duidelijk worden. Succes in Zuid-Korea en santé!