Archief van
Auteur: niels

Panda’s blijken meer te neuken dan het Pandaverticaal

Panda’s blijken meer te neuken dan het Pandaverticaal

Enkele dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat de Chinese reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya voor het eerst in twee jaar seks hebben gehad. Dat de twee dieren eindelijk intiem zijn geworden, is een bijzonder moment voor Ouwehands Dierenpark. De dierentuin heeft in het verleden al meerde pogingen gedaan om de dieren te laten paren. Dat het nu wel lukt werd door de verzorgers dan ook groots gevierd.

Dit nieuws werd echter met een stuk minder enthousiasme ontvangen door een select gezelschap binnen het Enschedese studentenleven. Het gezelschap in kwestie, dat uit principe geen seksuele handelingen wil verrichten met het tegenovergestelde, dan wel hetzelfde geslacht, identificeert zich graag met de reuzenpanda’s. In de volksmond staat deze groep vrijgezelle DC’ers ook wel bekend als het Pandaverticaal. De voorzitter, of “Opperpanda” van het genootschap, kwam naar aanleiding van het nieuws met een schriftelijke verklaring:

“Natuurlijk hebben wij hier in Enschede ook het nieuws uit Rhenen mogen ontvangen, voor de meesten van ons kwam dit toch wel als een donderslag bij heldere hemel. De reden dat wij ons al jaren met deze prachtige dieren identificeren is het lage libido van de panda’s. Nu blijkt dat panda’s meer geslachtsgemeenschap hebben dan onze leden, overwegen wij op zoek te gaan naar een nieuw “spirit animal”, een dier dat nóg minder seks heeft dan panda’s.”

Wij vroegen ook seksuoloog S. Smeer over zijn mening met betrekking tot het voorval. Voor de seksuoloog, die zijn bekendheid te danken heeft aan het boek: “Een zes is nog geen onvoldoende”, is het pandaverticaal is al jaren een doorn in het oog. “Ik snap het gedachtengoed van het verticaal heel goed hoor, Enschede ook zeker geen makkelijk paringsgebied. Maar je moet gewoon je principes aan de kant zetten, dat heb ik zelf jaren geleden zelf ook moeten doen.” Aldus de heer Smeer, die zelf ook ooit in Enschede gestudeerd heeft.  

Dat de recente gebeurtenissen uit Ouwehands Dierenpark een slechte invloed hebben op het imago van het pandaverticaal mogen duidelijk zijn. Het zal echter moeten blijken of de leden hun principes massaal aan de kant gaan zetten,  of dat ze wachten tot het nieuws overblaast en zich blijven bewegen in oude patronen. De redactie houdt u op de hoogte!

DC’er herkent eigen dispuutgenoot niet meer

DC’er herkent eigen dispuutgenoot niet meer

Tijdens de viering van het heugelijke feit dat senator Koehorst zijn dubbele master heeft weten te halen, gebeurde er iets opmerkelijks. Voor een activiteit als dezen is het gebruikelijk dat ook heren uit het land afreizen naar Enschede om een kleintje mee te pakken, zo ook Senator Vlaming. Deze man van waanzinnen uitspraken zoals: “wat is korfbal?” en “ik lust alleen geen rode groentes”, stelde ook deze avond niet teleur. Bij binnenkomst was al meteen de toon gezet, zijn vrije interpretatie van jasje dasje, had ook bij diverse motorclubs niet misstaan. Het hoogtepunt van deze avond kwam echter op het moment dat Bryan naar zijn dispuutgenoot op zoek was, terwijl hij Bram recht in zijn ogen kijkt vraagt hij: “Heeft iemand Bram gezien?”.  En daarmee is dhr. Vlaming de nieuwe houder van de Quote van de Week!

Kapitein verlaat zinkend schip

Kapitein verlaat zinkend schip

Afgelopen donderdag dreigde er een heuse catastrofe plaats te vinden in Enschedese wateren. Bij het tanken van een oorlogschip maakte het schip plots water. Na het voorval gebeurde er iets opmerkelijks, de kapitein van het schip, onder de bemanning beter bekend als “MP”, verliet als één van de eerste het zinkende schip.

Hoewel het algemeen bekend is dat een kapitein die vroegtijdig van boord stapt een lafaard is, is er onduidelijkheid over hoe dit juridisch is geregeld, de redactie zocht het voor u uit. Naar aanleiding van de ramp met de Titanic zijn in 1914 de eerste internationale afspraken over de verantwoordelijkheden van een kapitein opgesteld. Inmiddels is de International Convention for the Safety of Life at Sea door 161 landen ondertekend. Hoewel daarin niet letterlijk staat dat een kapitein aan boord moet blijven, is hij volgens deze regels wel (de enige) verantwoordelijke voor het schip en haar opvarenden.

Hoewel de kapitein beweerde een valide reden te hebben om het schip vroegtijdig te verlaten (een werkcollege in de vroege uurtjes), viel dit bij de bemanning in een verkeerde aard. Gelukkig wisten de heeren het schip ter nauwe nood boven water te houden,  door extreme hoeveelheden vloeistof te verzetten.

Of de kersverse aangestelde kapitein altijd op deze wijze met tegenslagen om gaat zal de tijd moeten leren.

Rendement flitshandelaren op Enschedese Beurs blijft achter bij private equity

Rendement flitshandelaren op Enschedese Beurs blijft achter bij private equity

Dat de Enschedese Beurs een moeilijke markt is moge duidelijk zijn, het overschot in vraag naar vrij verhandelbare producten drijft de prijzen al jaren lang omhoog. Markt indicatoren bevestigen dit beeld, de zogeheten SIX-index is hier een voorbeeld van, het laat ons zien dat voor een landelijk gemiddeld presterend product een dikke premium betaald moet worden.

De problemen zijn al geruime tijd bekend bij het lokale bestuur, dat met behulp van regionale partners het vestigingsklimaat probeert te verbeteren. Het initiatief van de Universiteit Twente om het evenwicht in de markt te herstellen heeft echter nog weinig mogen baten. Met behulp van grote investeringen in alfa studies hoopte de Universiteit het aanbod in de regio te vergroten. Hoewel dit in absolute getalen is gelukt, blijft er schaarste op de markt.  

Uit onderzoek blijkt dat aantrekkelijke producten al snel worden opgekocht door private equity partijen. Verder zijn in Enschede de marges maar klein, wat het voor flitshandelaren lastig maakt een structureel hoog rendement te behalen. Ook de Minister van Financiën is bekend met het probleem. In een poging de volatiliteit op de markt te vergroten stemde de Kabinet in met de verkoop van staatsbedrijf DDiner.

Hoewel de beursgang voorspoedig verliep, had het bedrijf afgelopen vrijdag een dramatische dag. Kort na het presenteren van de kwartaalcijfers kelderde het aandeel van DDiner, het bedrijf kon haar beloftes niet waarmaken, daardoor zakte de prijs van 80 euro per aandeel als snel richting de 0. De grote winnaar van deze dag bleek echter hedgefonds Grunn , die op het laatste moment zijn positie in het aandeel verkocht en op deze manier een catastrofe wist te voorkomen.

De toekomst zal moeten uitwijzen of het evenwicht ooit hersteld zal worden, lange termijn effecten van digitale trading-tools zoals Tinder zijn bijvoorbeeld niet meegenomen in dit onderzoek.

Nieuw fastfood concept kent moeizame start in Enschede

Nieuw fastfood concept kent moeizame start in Enschede

Afgelopen woensdag opende hamburgerrestaurant McGayver voor het eerst haar deuren in Enschede. McGayver had de nieuwe succesformule moeten worden van vastgoed exploitant T. Inus en masterchef B. Raw. Het plan leek aanvankelijk ijzersterk, een toplocatie nabij het centrum van Enschede en een jonge chef met hoge ambities. Toch ging het mis, bij de grand opening stond een hongerige menigte in de rij om het culinaire debuut van B. Raw mee te maken, echter slaat de “Modulaire burger” nog niet aan bij het Enschedeese publiek. Het ondernemers duo hoopte mee te liften op de food trends van de afgelopen jaren, terug naar de basis en focus op de kwaliteit van het product.

We vroegen de chef wat het idee was achter dit zoveelste “Gourmet Burger” concept waarvan er door heel Nederland al velen bestaan. “Waarin wij uniek zijn is dat bij ons de  burger centraal staat, side-dishes zal je bij ons dan ook niet op de kaart vinden! Verder mogen gasten zelf hun burger samenstellen, waardoor we voor iedereen wat hebben.”  Aldus B. Raw. De jonge chef kon zich dan ook niet vinden in het commentaar van zijn gasten en bestempelde hen als té kritisch. 

De eerste klanten kwamen dan ook teleurgesteld naar buiten, van het aanvankelijke enthousiasme was weinig meer over. We spraken met enkelen van hen: “Het was gewoon rammend kut” aldus een ontevreden klant, ook een lokaal zelfbenoemd foodcritic was niet onder de indruk: “Zelfs die risotto toko die hier vroeger zat was beter!”.

Mede eigenaar Inus probeerde zijn gasten nog tegemoet te komen door het aanbieden van een gratis dessert. Ondanks dat dit mooie gebaar wel in de smaak viel, bleef het een schrale troost, gezien de aanvankelijke hype. Gelukkig heeft het duo een herkansing gekregen van haar gasten, over twee weken zal de heropening van het restaurant plaatsvinden waarbij de twee een nieuw concept zullen presenteren. Het zal echter afwachten zijn of zij het tij kunnen keren en de hoge verwachtingen waar kunnen maken.

Mbo’ers al langer welkom in Enschedees studentenleven

Mbo’ers al langer welkom in Enschedees studentenleven

Voor veel Mbo’ers was vandaag een belangrijke dag, minister Van Engelshoven van onderwijs kondigde aan dat mbo’ers zich voortaan officieel student mogen noemen. Mbo’ers worden tegenwoordig nog vaak deelnemer of scholier genoemd, iets wat veel mensen tegen het zere been schopt. Dit betekend vaak dat ze bepaalde voordeeltjes mislopen of niet welkom zijn in studentenverenigingen en uitgaansgelegenheden. Om uit te zoeken of dit wel echt het geval was, reisde wij af naar Enschede om met de studenten in gesprek te gaan.

Zo spraken wij dhr. Van Karnenbeek, voorzitter van een prominente club studenten in Enschede. Volgens Van Karnenbeek is Enschede al een stuk vrijer dan politiek Den Haag denkt. “zo hebben wij in 2016 al onze eerste Mbo’ers bij de club mogen verwelkomen, aan het begin was dit wel even wennen toen het specifieke lid op badslippers kwam aanlopen.” Aldus Van Karnenbeek. Verder wordt er ook niet gediscrimineerd op seksuele geaardheid en ook mensen met een discutabele geschiedenis zijn welkom. Van Karnenbeek: “Zo was er afgelopen vakantie bijna sprake van een eerste intieme relatie tussen twee van onze leden, helaas was deze liefde niet wederzijds. Verder hebben wij meerdere jaren geleden ook een zedendelinquent toegelaten, het lid in kwestie heeft in het verleden de borsten van een vrouwelijke studente toegetakeld, echter is hij mede met onze hulp al jaren op het rechte pad gebleven.”

Al met al lijkt het dus allemaal wel mee te vallen met de discriminatie in het  Enschedees studentenleven. Hoe dit in andere studenten steden is moet nog blijken, echter kunnen we wel zeggen dat Enschede in dit opzicht al jaren vooruit loopt!

DC: Dart Club Enschede

DC: Dart Club Enschede

De trouwe lezers zijn het vast niet ontgaan, de dart sport is in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen in het Enschedese studentenleven, zo ook binnen Directus Calvatus. Dat er zich binnen DC darttalenten bevinden mogen duidelijk zijn, echter weten maar weinig vertegenwoordigers door te stromen naar de top, er lijkt sprake te zijn van een onzichtbaar plafond. Om achter deze oorzaak te komen vroegen we het aan S. Meric, expert in het doorbreken van plafonds. “De huidige aanpak mist structuur, er wordt maar 2 keer per maand getraind en er is geen duidelijk visie vanuit de club” aldus dhr. Meric.

Dit is ook te zien in de vertrouwelijke stukken die deze redactie in handen heeft weten te krijgen. Het stuk opgesteld door het kabinet betreft een plan hoe Directus Calvatus zich op dart gebied verder kan ontwikkelen. Het gerucht gaat dat deze aankomende PV gepresenteerd zullen worden, hierbij alvast een klein voorproefje.

Er zal groot worden ingezet op lokale darttoernooien en uitstraling van de club. DC zou niet langer geassocieerd moeten worden met brute makkers die alleen maar kunnen zuipen en schreeuwen, maar met jonge professionals die leven voor de sport. Om dit teweeg te brengen zal de MP ook het vernieuwde wapen presenteren, waarin het darten een prominente plek zal krijgen. Verder zullen alle vertegenwoordigers zich moeten gaan houden aan vernieuwde alcoholrichtlijn. Een interne studie heeft uitgewezen dat wanneer er maximaal 2 alcoholische versnaperingen per avond worden gedronken, de dart prestaties significant beter zijn.

Verdere details zijn nog niet bekend, we zullen de presentatie moeten afwachten. Bij nieuwe ontwikkelingen zal de redactie u op de hoogte houden.

 

Vertrouwde content in een nieuw jasje

Vertrouwde content in een nieuw jasje

Het zal de vaste bezoekers niet zijn ontgaan, de website heeft na jaren van trouwe dienst een facelift gekregen. Ook onder de motorkap is het één en ander veranderd. Het was even zwoegen voor de ICT helden van Directus Calvatus, maar het resultaat mag er zijn! In het kader van “meegaan met de tijd” is de site nu eindelijk in aangepast formaat te bekijken op mobiele devices. Wij hopen dan ook dat dit de jongste lichting zal aansporen om ook eens een stukje te schijven. Verder zijn hier en daar nog een aantal kleine dingen toegevoegd, zoals het poll systeem als hieronder. Wij wensen u dan ook veel leesplezier met de vernieuwde beleving!

Hoe ziet de ideale lustrumreis eruit?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onderzoeker: term ‘verwarde persoon’ te vaag

Onderzoeker: term ‘verwarde persoon’ te vaag

De term “verwarde persoon” die geregeld opduikt in persberichten op deze site, is te breed. Onderzoeker B. TinTIn pleit voor afschaffing van de term. In een interview spreekt hij van een containerbegrip. “Als je die term gebruikt, scheer je heel veel mensen over één kam.”

De politie denkt bij een verwarde persoon onder anderen aan een demente oudere, een verslaafde, een verstandelijk gehandicapte en iemand die door het lint gaat na het verliezen van een baan of een relatie.

TinTin heeft daar moeite mee: “Je denkt daardoor dat er erg veel gevaarlijke mensen rondlopen door de Nederlandse straten en dat geeft een ongenuanceerd beeld.” Slechts 30 procent heeft een psychische stoornis, het overige deel heeft onschuldige kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan een overhemd dat uit de broek hangt, of een persoon die af en toe een rare opmerking maakt.

Het probleem is volgens TinTin dat er geen duidelijk beeld is van de verwarde personen. “De politie kreeg in 2015 bijna 66.000 meldingen, maar we weten niet of elke melding ook echt een verwarde persoon is. Bovendien zijn politiemensen geen zorgprofessionals, ze kunnen geen specifieke inschattingen maken over de toestand van een persoon.”

TinTin hoopt dan ook dat de politie nauwkeuriger gaat werken. “Ze kunnen zeggen dat iemand een psychische stoornis heeft, in plaats van hem verward te noemen. Misschien kan de politie zelfs de stoornis benoemen.”

Het lokale onderzoeksinstituut is het eens met de kritiek op de term. “Het is een vergaarbak van vormen van instabiliteit en dat kan stigmatiserend zijn”, stelt onderzoeker L. Treuzels.

The Taste of DC

The Taste of DC

Afgelopen dinsdag was het zover, de dag waar alle DC diners tot hebben geleid, eindelijk zou de culinaire kennis van DC worden vertoond op tv. Overgroot deel van de vertegenwoordigers zat samen met nog 1 miljoen Nederlanders gespannen voor de televisie om ons eigen culinair genie te mogen aanschouwen. Echter bleek het één grote deceptie, er is niet één keer het woord wijn voorbij gekomen. De bozen brieven naar RTL zijn ondertussen al verstuurd, in de hoop om senator Boot alsnog op de tv zijn kookkunsten te laten mogen vertonen. De voorbereidingen voor volgend jaar zijn echter al in volle gang. Na een analyse van het programma kwamen de vertegenwoordigers al snel tot de conclusie dat vooral een stukje vis in de smaak valt bij jury. Om volgend jaar wel kans te maken is onze noten liefhebber nu al bezig met het verfijnen van zijn lievelingsgerecht, een drietrap van zalm.